Vi står med alla våra medstudenter

På grund av det senaste årets eskalering av krigsföring i Gaza och Västbanken har världen blivit vittne till oacceptabelt våld. Universitet i Gaza har jämnats med marken. Deras studenter kan därför inte ta del av sin utbildning inom överskådlig framtid. Det har även kommit till Stockholms universitets studentkårs kännedom att studenter vid Stockholms universitet upplever känslor som sorg och utsatthet.

Vi står med alla våra medstudenter som är personligt drabbade av denna konflikt. SUS står starkt bakom mänskliga rättigheter och fördömer därmed alla former av antisemitism, islamofobi, och hets mot folkgrupp. Vi är dedikerade till att jobba för ett öppet och inkluderande campus, där alla ska känna sig välkomna och trygga, och en miljö som främjar respektfull och empatisk dialog.

Till er studenter som upplever en saknad av stöd och vill ha ytterligare stöd, vill vi hänvisa till att etablera samtalsstöd via Studenthälsan som kontinuerligt publicerar lediga tider. Om du blir trakasserad eller diskriminerad på campus kan du alltid kontakta handläggare av diskrimineringsärenden som nås via likavillkor@su.se.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Jobba med Kårpubens Instagram